Utilizamos cookies propias y de terceros para recopilar información estadística del uso de nuestra página web y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.
Cerrar
PlanetadeLibros
2019

Historia

Premi Ramon Llull, el bo i millor de les lletres catalanes

El President del Grupo Planeta, José Manuel Lara, i el Cap de Govern d’Andorra, Albert Pintat, van signar l’octubre de 2006 un acord de col·laboració per donar un impuls al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que ha concedit Editorial Planeta des de 1981. En virtut d’aquest acord, Editorial Planeta i el Govern d’Andorra es varen associar per organitzar i celebrar conjuntament el premi amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i a impulsar-ne la difusió.

Al Premi Ramon Llull hi concorren tant obres de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites.

Les aventures del cavaller Kosmas, de Joan Perucho, va ser la primera obra guanyadora del Premi Ramon Llull, l’any 1981. De llavors ençà, i gràcies a la voluntat d’Editorial Planeta de contribuir a l’increment de la producció literària en llengua catalana, s’han pogut conèixer nous valors i s’han reconegut obres en llengua catalana d’escriptors ja consagrats com ara Pere Gimferrer, Fortuny (1983); Carme Riera, Joc de miralls (1989); Terenci Moix, El sexe dels àngels (1992); Nèstor Luján, La Rambla fa baixada (1994); Baltasar Porcel, L'emperador o L'ull del vent (2001); entre d’altres. L’any passat, Care Santos es va afegir a aquesta relació amb Desig bde xocolata.

Leer más